Aktiviteter

Lägerverksamhet
Riksförbundet DHB har en lång tradition av att anordna familjeläger för våra medlemsfamiljer. Första lägret anordnades 1985 på Vålådalens turiststation i Jämtland och nu senast 2023 på Bosön, Lidingö i Stockholm.
Från 2024 och framåt har vi tagit en paus i vår lägerverksamhet, men håll utkik hos våra distrikt som också erbjuder lägerverksamhet och helgkurser.

DHB-dagen
Historiskt sett så har DHB-dagen legat i anslutning till vårt sommarläger, men sedan några år tillbaka är det en fristående dag under året.
DHB-dagen är en familjedag och är till för att våra medlemsfamiljer ska få träffas och göra något tillsammans.
Tidigare DHB-dagar har bland annat varit besök till Skansen och Naturhistoriska riksmuseet samt cirkusföreställning med tillhörande cirkusskola.

Språkresa
DHB är samarbetspart i en språkresa till England för hörselskadade ungdomar, tillsammans med Unga Hörselskadade (UH), Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.

Konferenser och övriga aktiviteter
DHB Språkstörning erbjuder varje år konferensen Mitt Unika Barn. Konferensen riktar sig till föräldrar som har barn med språkstörning. Våra övriga distrikt arrangerar bland annat tecken- och språkläger, TUFF - teckenspråkskurser för föräldrar och andra dagskonferenser och temadagar.

"Finns inget som var sämst"

”Det som givit mig mest är samtal och umgänge med andra föräldrar”

-Tidigare deltagare på DHBs sommarläger


Copyright DHB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu