Språkresa för hörselskadade

Språkresa för hörselskadade ungdomar, 14-17 år

Följ med oss på en språkresa till England sommaren 2023. Resan anordnas av Riksförbundet DHB och Unga Hörselskadade (UH) i samarbete med Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.


Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 17 juni-1 juli 2023
Ålder: 14-17 år
Kostnad: Ca 20 800 -23 000 kr, (exkl. flyg)
Anmälan: Vi rekommenderar att du bokar innan
24 februari 2023 för att ha möjlighet att söka bidrag via Avistas hemsida

Många av våra deltagare har fått en kick i språket, fått godkänt eller till och med kunnat höja sina betyg i engelska. Deltagarna får nya vänner från hela Sverige och ibland även från andra länder. Många deltagare får ett helt annat självförtroende tack vare resan, de växer som människor och vågar tro på sig själva.

Språkundervisningen
Deltagare från DHB och UH har undervisning i egna grupper med engelsktalande lärare. Undervisningen består av 15 lektioner à 60 min/vecka och fokuserar på att förbättra elevernas förmåga att tala och förstå engelska.

Hörselteknisk utrustning
Vi har med oss hörselteknisk utrustning, med kombinerade mikrofoner/mottagare, så att alla har möjlighet att vara delaktiga under lektionerna.

Ungdomsledare
En svensk ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk följer alltid med på resan. Ledaren stöttar deltagarna både vid undervisning, aktiviteter och fritid.

Utflykter och aktiviteter
Alla elever på skolan väljer ett fritidsprogram. Här blandas våra deltagare med de andra eleverna på skolan. Första veckan har alla deltagare “Exploring Devon”. Detta möjliggör för ungdomarna att lära känna varandra bättre och skapar sammanhållning i gruppen. Andra veckan väljer deltagarna mellan sex olika tillvalsprogram som till exempel ridning eller tennis.

Boende och betalning
Du delar rum med en annan DHB/UH-deltagare i utvalda engelska värdfamiljer, elever från andra länder kan också bo i samma värdfamilj.

Språkresan betalas till Avista. I priset ingår 15 lektioner/vecka, inkvartering i värdfamilj, helpension, skolans aktiviteter, valt fritidsprogram och transferbuss från och till flygplatsen.

Flyg bokas och betalas av deltagaren. Vi rekommenderar flygbolag och flygtider som passar skolans transferbusstider. Då är också chansen större att du reser tillsammans med någon av de andra deltagarna i gruppen.

Vi rekommenderar alla deltagare att teckna en reseförsäkring och observera Avistas särskilda resevillkor i samband med rådande pandemi.

Bidrag och medlemskap
Våra deltagare kan söka bidrag hos Tysta Skolan(sista februari),
HRF (sista mars) m.fl. Många deltagare har fått bidrag tidigare år.

Du måste vara medlem i DHB och UH. Gå in på DHB:s hemsida och Unga Hörselskadades hemsida för medlemsregistering. Kontakta DHB Östra, kansliet.ostra@dhb.se eller UH, kansli@uh.se om ni har frågor kring bidrag, hörselteknik eller vill hitta boendekompis.

Anmälan och mer information
Mer information och hur du anmäler dig hittar du på Avistas hemsida. Vi rekommenderar att du bokar innan 24 februari för att ha möjlighet att hinna söka bidrag. Minst fem deltagare behövs för att språkresan ska bli av. Känner du någon kompis så tipsa gärna om resan.

För frågor om resan kontakta Avista via e-post info@avista.nu eller 08-440 16 30.

Copyright DHB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu