Föreläsning 23 mars

Föreläsning om hörselteknik och tillgänglighet i skola och arbetsliv

DHB Östra, Hörselskadades distrikt i Stockholms län, HRF Stockholm och UHiS/HiSUS bjuder in till en föreläsning.


Torsdag 23 mars kl. 19.00-20.00 bjuder vi in till en föreläsning om hur hörselteknik kan göra skolan och arbetslivet tillgängliga för personer med hörselskada.

De flesta av oss spenderar en stor del av vår tid i skolan eller på arbetsplatsen. Ofta är dessa platser utmanande ur ett hörselperspektiv och för en person med hörselskada kan det bli extra ansträngande att koncentrera sig och utföra sina skol- eller arbetsuppgifter. Vilka anpassningar kan göras och vilka tekniska lösningar finns för att förbättra ljudmiljön på dessa platser? Hur kan de bli mer tillgängliga för personer med hörselskada?

Dorota Kuczynska (leg. audionom) kommer att berätta om vilka tekniska hjälpmedel som går att använda för att arbetslivet ska bli mer tillgängligt för personer med hörselskada. 

Markku Jussila (ingenjör på Rosenlunds sjukhus) arbetar med slingor och andra system för överföring av ljud i skolor. Han kommer att berätta om vilken teknik som kan användas för att skolan ska bli tillgänglig för barn med hörselskada. 

Har du frågor om föreläsningen är du välkommen att kontakta Hörselskadades distrikt i Stockholms län via mail till kansli@hrfstockholmslan.se

Om du redan nu har en fråga som du vill ställa till föreläsarna kan du skriva den i anmälningsformuläret, eller maila den till adressen ovan.

När: 23 mars, kl. 19:00-20:00

Var:  Videomötesverktyget Zoom

Anmälan: via det här formuläret

Copyright DHB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu