70-talet. Årtiondet när Vietnamkriget avslutas, Ölandsbron över Kalmarsund invigs av Sveriges kronprins Carl Gustaf, den första persondatorn kommer ut på marknaden och Abba vinner Eurovision Song Contest med låten ”Waterloo”.
Under 70-talet fickteckenspråket sitt intåg. Både föräldrarna och skolornas personal började bli intresserade, framför allt av tecknad svenska som var anpassat efter talspråket.
Under 70-talet utökades förbundets verksamhet kraftigt. Hörselskadade barn
och deras föräldrar kom med i förbundet och i mitten av årtiondet tillkom föreningarna vid Hällsboskolan och Åsbackaskolan. Namnet Döva Barns Målsmän passade inte längre och 1977 bytte DBM namn till Riksförbundet för döva och hörselskadade barn, DHB.
Behovet av ett eget medlemsblad med information och debatter ökade i det växande förbundet och DHB-Dialog växte fram. Under 80-talet utökades medlemsbladet till en tidskrift som finansierades med annonsintäkter.
Texttelefonen, ett av de viktigaste hjälpmedlen för döva, kom under slutet av 70-talet. DHB startade en försöksverksamhet i Örebro och i samband med detta kom idén om en förmedlingstjänst mellan texttelefon och taltelefon. Texttelefoner började delas ut som hjälpmedel 1977. Nu kunde döva själva ringa upp myndigheter, sjukhus och inte minst viktigt - varandra.
För att läsa mer om DHB på 70-talet, se denna länk. Länk till DHB på 70-talet